Nova experiència
Els centres que participam aquest curs 2019-2020 al projecte Ficcions, hem preparat avui una sessió de dues hores per intercanviar idees i presentar alguna escena treballada de les obres d'enguany. Es tractava de veure com ha interpretat cada grup ( amb la direcció pertinent) els textos proposats.
L'activitat ha tingut lloc a l' IES Marratxí perquè té un teatre i hi ha bona combinació de transport per arribar-hi. Així, ens hi hem desplaçat alumnes i professors del Cide, de Sant Francesc d' Assís de sa Pobla, nosaltres ( IES Madina) i, naturalment, els de l' IES Marratxí, que han estat uns excel·lents amfitrions.
El coordinador, en Sergi Baos ha donat la benvinguda i tot d'una ha començat a presentar una mostra de les escenes que havien preparat el grup de sa Pobla. Hi han duit també vestuari. Hi han incorporat diàlegs en amazic i wolof (la realitat de centre permet fer-ho) i alguna peça musical.
En Sergi Baos explicant en què consistiria l'activitat |
Aiximateix, entre tots, hi havia força públic |
Mirau els madiners, expecta |
Al camp de refugiats. ( alumnes de Sant Francesc de sa Pobla) |
El següent grup que ha representat unes escenes de Cors d'aigua ha estat el de l' IES Marratxí.
En aquest muntatge, tres estudiants de 2n de batxiller hi fan tots els papers.
Ja veis el públic, ben atent... tots coneixen el text. |
Mirau què interessant. L'autora del text, na Núria (una jove estudiant de 2n de Batx de l' IES Son Pacs) ha assistit a la sessió i ha pogut veure com se'n feia la posada en escena.
La jove autora mirant atentament les interpretacions del seu text |
Els nostres alumnes han preferit no fer la presentació de Cors d'aigua perquè estaven molt insegurs i, endemés, hi faltaven alumnes, per això, hem estat els primers a mostrar unes quantes escenes del que tenim treballat fins ara de l'obra Latituds l'autora de la qual no ha pogut assistir-hi avui). Estaven molt nerviosos i alguns d'entrada no volien pujar a l'escenari, però al final, ho han fet. La música ens ha fallat però el públic s'ha pogut fer una idea de la nostra feina.
Al soterrani. Som a l'any 2095? |
El nostre home-ràdio |
Els darrers a intervenir han estat els joves de 4t d' ESO de l' IES Marratxí, que com que tenien sortia avui, ens han mostrat la seva feina enregistrada.
Els temps se'ns acabava i hem hagut de partit corrents. No podíem perdre el tren.
Esperant que passi el tren |
En qualsevol cas, professorat i alumnat participant en feim una valoració ben positiva, d'aquesta nova moguda. El termòmetre més clar, l'ha marcat el silenci i l'interès que ha regnat durant les representacions per part dels joves espectadors, tot i que veien la mateixa escena repetida.
Des d'aquí volem donar les gràcies, sobretot, a na Virgínia Forteza, que ha organitzat la trobada per la feina feta, i a la resta de companys per compartir l'experiència.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Hola, aquest blog és obert a les vostres opinions, sempre constructives. Salutacions