SABIES QUE?

   Qui és Aina de Cos?
   És l'autora de l'obra de teatre titulada El bosc, que treballarem durant el curs 2020-21 i que s' inclou dins el programa Ficcions del Teatre Principal d'enguany.

   Què és "Junts per tota la vida"?
   És el títol dels exercicis d'estil sobre violència de gènere que ha preparat el grup d'Arts escèniques del curs 2010-21, i que es va representar dins les aules durant el mes de desembre de 2020.

   Saps quina obra va impedir la pandèmia del Coronavirus que representàssim a la MTE el maig de 2020 per mor del confinament domiciliari?
   Latituds, de na Marina Salas


   Quina obra representaren el gup d'en Joan-Ferrran al col·legi públic de pràctiques, el curs 2019-20?  
    Ous de somera

   Saps quina obra estan preparant els alumnes de 4t  de 2019-20 que dirigeix na Lena?
   Latituds, escrita per na Marina Sales, dins el projecte Ficcions

   Saps en què consisteix el projecte Ficcions?
   És una iniciativa del Teatre Principal que s'ha posat en marxa el curs 2018-19 en què s'ha convidat dos autors actuals a escriure una obra de temàtica jove, per a un públic jove. Aquest curs, Matrioska amb na Catalina Florit i Antàrtida de Rafa Gallego han estat els elegits.

   Saps qui és l'autor de l'obra representada el curs 2018-19 titulada Antàrtida?
   En Rafa Gallego.
   Saps en què està basada l'obra Rates? En el retaule del flautista de Jordi Teixidor.
   Saps què hi ha darrere l'obra L'Antàrtida?
  És una obra inclosa dins el projecte Ficcions que el curs 2018-19 ha posat en marxa el Teatre Principal de Palma.
   
  Saps quin dos títols es presenten a la Mostra de teatre Escolar de Palma, el curs 2018-19?
   
   A avió i altres mogudes hi ha esquetxos de quina  obra?
  Autodefinits, que també fou una sèrie de gags que es va emetre per televisió.

   Saps qui són els autors de l'escena  "Comiat de fadrina" inclosa dins "Avió i altres mogudes"? Els alumnes de 3r D de Projectes de Llengua i Literatura Catalanes
   
   El curs 2017-18 la direcció va suspendre una matinal. De quina obra?     Avió i altres mogudes
   
  Quins grups han participat en el muntatge Escenes 3.0?
  3r A i 3r D

 • Saps quin institut demana sempre de venir a veure'ns a les nostres sessions matinals de la Mostra de Teatre Escolar?
  Efectivament,  l'IES Politècnic sol reservar places per veure els nostres muntatges.

  Saps com es titulen els dos muntatges que preparam el curs per a la Mostra de Teatre escolar 2017-18?
  Escenes 3.0 i Avió i altres mogudes

  Saps quina va ser l'escenografia de Llopis good? 4 palets, que es varen convertir en cases d' ocupes, despatxos, cases particulars, biblioteca, presó, sala de judicis...

  Saps el títol de l' obra de teatre de creació col·lectiva ha preparat el grup d'extraescolars, el curs 2016-17, al voltant de la figura del llop? Llopis good.

  Saps amb  obra vàrem fer un APS ( Aprenentatge-Servei) el curs 2016-17? amb els esquetxos que va presentar el grup 
  d' extraescolars a la gala d' ALAS  ( des 2016). No tenien títol i tractaven de la sida, del VIH i dels prejudicis socials al voltant del tema. 

   Saps a quina localitat tendrà lloc el 26è Encontre de Teatre en Català a l' Ensenyament Secundari? A Andratx, el dilluns 10 d'abril de 2017.

   Al programa pilot emès per IB3 titulat Mai Neva a Ciutat hi participaven 4 exalumnes del nostre centre, en saps els noms? Esther López (la prota), en Miki García ( el germà de la prota), n' Óscar García (figurant) i el guionista ( en Joan Yago).

  Saps el nom de la professora que va intervenir a la història titulada In fraganti, al II Microteatre? N' Antònia Maria Andreu, professora de Llengua i Literatura Catalanes.
   
   Saps quin professor va actuar a la història titulada Dubte, al II Microteatre? En Pep Plaza, professor de Llengua i Literatura Castellanes i tutor dels alumnes de 3r C ( que hi actuaven)

   Saps quin professor va actuar a la història titulada Kit-kat, al II Microteatre? En Joan Mut, professor de Llengua i Literatura Catalanes.
   
  Saps com es titulava  la història núm. 5 que es va representar davant els vestuaris del poliesportiu nou, al II Microteatre? Amics?

  Saps com es titulava la història que incloïa un mannequin challenge, al II Microteatre? Kit-kat
   
   Saps quina història es va representar al II Microteatre davant el replà on hi ha  el departament de Català, ? La número 4 titulada Enigma

   Saps on es va representar  la història 3, la titulada RepetimDins el bar de na Inés

  Saps com es titulava la història 2, que es va representar  dins la consergeria del centre? In Fraganti

  Saps on es va representar la història 1 del II Microteatre, la titulada Dubte? Al bany dels al·lots

  Saps quants de passis varen fer de cada obreta a l' edició del II microteatre (Nadal 2016)? : 5

   Saps quantes mini peces teatrals es varen representar al  Microteatre solidari de Nadal de 2016? Sis:
  Dubte, Amics?,(Kit kat), In fraganti, Enigma, Repetim  
   Saps quina professora es va estrenar com a directora d'una peça de microteatre en l'edició del II Microteatre solidari de desembre de 2016?
  Na Margalida Mas
   

  Saps quins cursos feien els alumnes que treballaren en l'organització del II Microteatre solidari ( Nadal 2016) ?
  Els alumnes de 3r d' ESO que feien PROJECTE de Llengua i Literatura Catalanes.

  Saps quines màximes autoritats de l' illa assistiren a la gala d' ALAS de dia 1 de desembre de 2016?
  El batle de Palma (J.Hila), la presidenta del govern (F. Armengol), la presidenta del parlament (Xelo Huertas) i el president del Consell de Mallorca (Miquel Ensenyat)


  Saps que  el curs 2016-17 el grup de Teatre extraescolar va participar en una gala benèficaSaps quina era l' entitat que l'organitzava? Saps  quin era l'objectiu?
  Va ser a la Gala que organitza l' associació ALAS amb motiu del dia mundial de la lluita contra la Sida.

  Saps quin grup  va assistir com a convidat a la matinal de Número 3, el dia 20 de maig de 2016? l' IES Ramon Llull, amb la seva professora Mercè Rafeques,  exprofe del Madina.  

  Saps com es titula la creació col·lectiva que hem escrit amb els de teatre  extraescolar aquest curs 2015-16? Doncs l'hem titulada Número 3... i la protagonista nom Jannette.

  Saps per què es titula així? Perquè la protagonista de l'obra, na Jannette, apareix morta amb un 3 al clotell que li descobreixen mentre fan l'autòpsia.

  Saps qui va fer els dibuixos de la contacontes? en Bibi, el caricaturista. La filla era la que explicava el conte als infants.  

  Saps a quina edició ha arribat l' Encontre de teatre el curs 2015-16? Justament aquest curs no s'organitza l'Encontre de Teatre, per tant, la darrera edició que es va fer va ser la vint-i-cinquena (curs 2014-15, a Artà i va durar dos dies).

   
  Saps qui ha substituït en Marc Laliga, qui ens havia preparat uns temes musicals per a piano per a l'espectacle Te'n recordes?, però no hi ha pogut assistir perquè li han posat un examen al Conservatori? n' Antoni Moreno, que ens ha acompanyat amb la guitarra. 


  Quines tres professores han actuat al muntatge Te'n recordes (2015)? n'Asun Ferrer, na Cati Gual i na Joana Maria Serra. Han interpretat una escena de l'obra Dones, titulada Lletania. Saps que n'estaven, de nervioses!.


  Saps per què l'any 2015 l'Encontre dura dos dies? Doncs perquè és la manera que té l'organització (l'Associació Trenta-1) de celebrar que l'Encontre arriba a la vint-i-cinquena  edició.


 • Al 25è Encontre de Teatre hi fan de professors de taller dos exalumnes del Madina: n'Elena Nieto i n'Ernest Fuster.


 • El mes de març de 2015 el mateix Joan Yago presenta un muntatge seu al Teatre del Mar del Molinar.


  Sabies que l'ex alumne Joan Yago va presentar una obra escrita seva a la fira de Teatre de Manacor de 2014? Es titula BLUF
 •  
 • Sabies que l'ex alumne David Marín dirigeix i actua a l'espectacle titulat Discordants, que es va representar a la Sala petita del Teatre Principal de Palma els dos darrers caps de setmana de novembre de 2014? L'obra ha estat guardonada a Catalunya i compta amb el suport de l'Associació ALAS perquè hi tracten el tema  de la sida.


 • Sabies que a l'espectacle de teatre musical titulat Aldarulls, que es presentà a  Mallorca el 21,22 i 23 de març de 2014, hi havia implicats 4 exalumnes del Madina? Doncs sí: en Víctor Ferragut (compositor de la música), Elena Nieto (actriu, en el paper de Zenòbia), Xesca M. Asensio (violí) i Toni Sansó (tècnic de so). Fantàstic!. Les llavoretes sembrades fa anys, comencen a florir!


 • Saps que a l'espectacle Imitació del foc,  muntatge en homenatge a Rosselló Porcel, i que es representà  al nostre institut el Nadal de 2013, comptà amb la implicació musical d'un membre del grup Antònia Font?
    
 •  Saps quin va ser el primer muntatge que es va fer al nostre institut? En horari extraescolar, un grup d'alumnes dirigits per na Lena Serra, va representar l'obra clàssica Aigües Encantades de Puig i Ferrater. Era l'any  1990  i l'estrenaren a Lluc.
 •  
 • Saps que l'any següent,un alumne nostre  de teatre va ser premiat?   Gabriel Perelló Antón va guanyar el premi Francesc de Borja Moll,  organitzat per la Conelleria de Cultura,  Educació i Esports del Govern Balear ,en la categoria alumnes, per haver escrit l'obra titulada És a les fosques quan més lluen les estrelles. (any   1993 )
 • Saps que del nostre centre va sortir un grup de teatre que es deia Alba? Doncs sí. I varen estar en actiu de l'any 1989 fins al 1992.  
 • Saps quantes vegades vàrem participar a la Mostra  de Teatre que organitzava l'Associació de Veïnats del Camps Rodó? Tres: els anys 1990, 1991 i 1992.
 •  Saps quins eren els integrants del grup Bava, format per alumnes del nostre institut?    na  Caterina Belenguer, na Llucia Cañellas,  na Marta Nicolau, en Miquel Comas i en Joan Forteza.   

 • Sabies que l'any 2001 l'Ajuntament de Palma va publicar dins la col·lecció Didàscalos, una creació col·lectiva feta per alumnes del nostre centre, recollida per na Lena i que es titula La pela és la pela.? És un  títol que s'ha representat completament o parcialment més d'una quinzena de vegades.
 • Sabies que la nostra alumna Andrea Comino va ajudar a preparar una coreografia musical que vàrem incloure en el muntatge  titulat Crispetes (2011-12)? 
 • Sabies que na Lena  fa 23 anys que treballa en l'organització de l'Encontre de teatre en català?
 •  Sabies quina obra escrita pel nostre alumne Gabriel Perlló Antón, musicada per Jacob Sureda va ser premiada al Certamen de Teatre Escolar organitzat pel Consell de Mallorca, el 1991? Doncs... el títol era: És a les fosques quan més lluen les estrelles

 • Sabies que el curs 2005 vàrem realitzar un intercanvi teatral entre alumnes del nostre centre i un institut d'Esparreguera? Nosaltres hi anàrem i hi veiérem La passió i els vingueren a Mallorca per participar a l'Encontre de Teatre en Català. Es va fer en acolliment en famílies.
 •  Saps que na Manuela Marcé, que va estudiar al nostre centre, es dedica a la dansa?
 •  Sabies que fa anys, un pare d'uns alumnes nostres, en Jaume Damians (desaparegut el 2008) va dirigir un grup d'alumnes del nostre centre i presentaren a la Mostra de teatre escolar un muntatge?

 • Sabies que el nostre alumne Jacob Sureda, que tocava el piano en alguns muntatges nostres (És a les fosques quan més lluen les estrelles,Torna-la a tocar, Sam..) s'hi dedica professionalment.
 • Sabies que dins la mateixa col·lecció Didàscalos, l'Ajuntament de Palma ens ha publicat un segon títol, també creació col·lectiva, titulat: Superfort, saps?
 •  Saps qui ha preparat la coreografia musical que s'inclou dins el muntatge Oh my baby (2.0)? Na Llucia Serrano de 1r de Batxiller.  Ah..i que al final, va participar fent de figurant a l'obra?
  Gràcies! 

 • Saps quina profe ha anat més vegades als Encontres de Teatre com a profe acompanyant (sense comptar na Lena)? n'Assun Ferrer. 
 • Saps que actualment tenim Na Núria Fiol, ex alumna nostra, que estudia a l'ESADIB ( Escola Superior d'Art Dramàtic de les Illes Balears) de Palma?
 • Saps quin altre grup va sorgir i va tenir una curta durada?  El grup 7Abrils, l' ànima del qual fou Elena Nieto.
 •  Sabies que l'any 2009 el nostre grup 7Abrils,  va haver de suspendre la participació a la Mostra de Teatre Escolar de Palma, amb l'obra que ells mateixos havien escrit titulada London, sí o què?
 • Saps quines dues alumnes sortiren a l'escenari ballant ballet, a l'obra Un capell de palla d'Itàlia? Na Isabel Orcera  i n'Àngela Sart. ( que llavors feien 2n d'ESO)
 • Saps que n'Elena Nieto, exalumna nostra, és una jove promesa de l'escena i que actualment estudia Art Dramàtic a l'institut del Teatre de Barcelona? 
 • Saps quants de muntatges va estrenar el Grup Bava, integrat per alumnes del nostre centre? Doncs 3: La iniciació (2000), Cel·la (2001) i Calidoscopi (2002).
 • Saps que uns alumnes havien llegit com a lectura obligatòria al nostre centre l'obra No hay mal que por bien no venga de Dario Fo, i varen voler representar-la? Na Lena la va traduir i   la vàrem presentar a la Mostra de Teatre escolar de Palma de 2010 amb el títol Ha esta un malentès.
 •  
 •  Saps que el Madina Mayurqa fou un dels tres centres fundadors de l'Encontre de Teatre? Doncs sí, juntament amb l'IES  Guillem Sagrera i l'IES l Berenguer d'Anoia d'Inca.
 • Sabies que n'Àngels Luján, en Joan Riera i na Jerònia Aulet, tots tres professors del centre en aquell moment, participaren en un muntatge dirigit per Carles Pujols?
 • Sabies que l'alumne Toni Homar va dirigir  l'obra Pluja Negra, que va ser musicada per Jacob Sureda i Joan Bauçà?
 • Saps a quants llocs s'ha  realitzat l'Encontre de Teatre? Doncs a 5: a Lluc, a La Porciúncula, a Muro, a Artà i a Andratx.
 • Saps quina mare va actuar a l'obra Un capell de palla d'Itàlia, dirigida per Carles Pujols,?  hi va actuar la mare d'un alumne nostre, la mare d'en Gabriel Gayà Vicens na Francis Vicens. Mirau si va ho va ser, valenta! .
 •  Sabies qui ens va ajudar a portar els decorats al teatre municipal quan muntàrem l'Oh my baby 2.0? El pare de na Paula Amengual, actriu de l'obra. Moltes gràcies per ajudar-nos!
 • I qui els va retornar a l'institut? n'Andreu Suñer i en Lluc Coll. Gràcies per l'ajuda, reis! 
 • Sabies que al Diccionari del Teatre a les Illes Balears,  hi ha entrades relacionades amb l'activitat teatral del nostre centre? Bava Teatre, Grup Alba, Magdalena Serra Capó, Encontre de Teatre en Català, Marató de Teatre Escolar, Matx d'Improvisació, Didàscalos, Carles Pujols Gómez... 
 • Sabies que el curs 2012-13 qui ens va fer les fotos per al programa de l'Oh my baby (2.0) de la Mostra de Teatre Escolar de Palma ha estat  na Glòria Estarelles? 

  Al llarg dels primers 25 anys només hem fet un musical. Saps quin? Besa'm, el curs 2013-14. Férem una adaptació del text Besos d'en Carles Alberola.  Na Pilar Riera ens va assessorar i ajudar. Ens ho passàrem molt bé.
   
  I que el curs 2014-15 qui ens va fer les fotos per al programa de Te'n recordes? de la Mostra de Teatre Escolar de Palma ha estat n'Eliseu Martínez?

  Saps a quina localitat es farà el 25è Encontre de Teatre en Català a l'Ensenyament Secundari, el curs 2014-15? A Artà. Els centres participants han votat si preferien fer el format d'un dia o el de dos. I de moment, va guanyant el de dos.

  A l'obra Te'n recordes? recollim escenes de diferents muntatges: Besa'm, La pela és la pela, Oh my baby 2.0, Superfort, saps?, Fly, fly, Dones, Microteatre  (x + y= polla)... Una bona manera de celebrar les noces de plata.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Hola, aquest blog és obert a les vostres opinions, sempre constructives. Salutacions