dimecres, 12 de juny del 2019

               Portam Antàrtida al Teatre Principal!
I tal com us hem anat anunciant, els responsables del projecte Ficcions  varen seleccionar, d´entre tots els centres que preparàvem   l' obra de Rafa Gallego titulada Antàrtida, el nostre muntatge perquè el representàssim a la Sala Petita del Teatre Principal. 
Ens ha fet molt il·lusió ser els elegits, però també sabem que és tot un repte i tota una responsabilitat, perquè actuar-hi és com jugar a primera divisió, si em permeteu la comparació.
Des de les  2 funcions que vàrem fer al Teatre Catalina Valls de l'obra (dia 7 de maig), hem seguit treballant per millorar-la: hem anat a representar-la a l' IES Ses Estacions per tenir-la més rodada,  hem treballat la vocalització, hem refet els canvis de vestuari, hem canviat la ubicació dels personatges damunt l'escenari, hem treballat les transicions de les escenes i haurem de modificar l'atrezzo per al nou espai.
Quan vàrem saber que hi havíem d'actuar ens varen sortir dos problemes: una de les actrius (n' Alba) tenia un event familiar (una comunió) i un dels actors (en Fede) tenia un partit de futbol perquè l'havien seleccionat per jugar amb la Selecció Balear, que enfrontava el Baleares i el Mallorca, un partit de màxima rivalitat i amb molt en joc. No hi podia faltar i no podia arribar al teatre abans de les 19'15h. Vàrem intentar cercar diferents solucions: provar de trobar un substitut (fins a 2 negatives), vàrem provar de suprimir el personatge, vàrem provar que l'obra començàs a 19´30h... Al final la solució que vàrem trobar va ser que un dels companys  va estudiar el paper i se'l  varen intercanviar, perquè l'altre entrava més tard dins l'obra. Els companys, fins i tot, varen preparar una presentació de personatges que serviria per allargar una mica el muntatge i donar-li temps a arribar, si calia. Les paraules que havien de  dir  abans de començar l'obra en Josep Ramon Cerdà (el coordinador), en  Rafa Gallego (l' autor) i na Lena Serra (la directora)  també podien servir per guanyar uns minuts. 
Amb tot això,  vàrem arribar a dissabte dia 8 de juny, un dia molt intens:
       De 7h a 10h: muntatge de llums
    D' 11h a 14h: assaig amb els tècnics, amb la presència de l'            autor.   (amb en Fede fent el seu paper)
    De 16'30h a 18h: assaig amb els tècnics ( amb n' Antonio Fonta   fent el paper d'en Fede)
    19h: Actuació
    20'15h: Col.loqui amb els actors i el públic

Els joves s'ho varen passar molt bé examinant el teatre per darrere, visitant els camerinos, veient aquell seguit de gent que girava al nostre voltant.
La funció va anar rodada i crec que puc dir que va ser la millor de totes les que hem fet. Vàrem xalar de l'actuació i de la feina feta. El suport dels professionals del Teatre (so i il·luminació) va ser excel·lent  ajuda.
En acabar, el col·loqui. Per cert, aprofitant que l'autor hi era li varen formular una petició en el sentit que escrivís la 2a part de l'obra. El temps ens dirà si en Rafa Gallego va agafar o no, l'envit.  Aquí teniu  unes fotos que resumeixen l l'experiència:


Els darreres del teatre, que ningú mai no té l'oportunitat de veure

Nou espai, nova distribució de decorats i d' atrezzo

Moment de relax

Assajant el tema musical que interpreten

Assaig sense vestuari
Rafa Gallego ( l'autor), en Pep Ramon Cerdà ( projecte Ficcions ) i Lena Serra ( direcció)

Introduint el projecte Ficcions

Alguns dels joves actors dins el camerino


Salutació als assistents
Col·loqui amb el públic en acabar la representació









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Hola, aquest blog és obert a les vostres opinions, sempre constructives. Salutacions