dijous, 27 de novembre del 2014

Discordants

Sabeu quin problema tenen la Cati i en Natxo?
Sabeu la diferència entre ser seropositiu i tenir la sida?
Sabeu en què treballa l'Associació ALAS?
Sabeu si la sida es pot transmetre amb la saliva? i per la suor? i per les llàgrimes? i amb una besada?
Nosaltres sí, perquè avui (27 nov 2014)  hem vist un espectacle que ens ho aclaria. Hem anat amb un grup de 1r de batxiller fins a la sala Petita del Teatre Principal a veure l'espectacle titulat DISCORDANTS.
Ella té VIH i ell no. Un retrobament, un sopar i la notícia. Les pors, els silencis, les famílies, els metges, els tractaments.. i  tot, en clau de comèdia dramàtica.
Tot i que en un principi no estava pensada per un públic adolescent, el missatge els  ha arribat molt bé.
Tres actors  -Irene Hernández, David Teixidó i David Marín (que també n´és el director)- aconsegueixen tractar el tema amb molta naturalitat.
No  ens sorprèn en absolut que l'espectacle hagi resultat guanyador de La Beca Desperta 2014 i que les crítiques siguin tan bones.
Després de l'espectacle els actors han mantingut un col·loqui entre els assistents, que han pogut aclarir els dubtes sobre el tema.




Sorpresos i divertits per les preguntes dels joves

Els nostres joves durant  la tertúlia


Nou mesos de documentar-se sobre el tema, ens confessen






Abans de veure l'obra, i gràcies al dossier didàctic que preparà la companyia (RetorCia  teatre), parlàrem del tema a classe i també ho hem fet després de veure l'obra. Vull transcriure aquí, alguns
dels comentaris que han escrit els alumnes i que faré arribar a David Marín, que no ho he dit, i ho faig ara, que és un exalumne  nostre de l'IES Madina Teatre.


"Personalment trobo que ha estat la millor obra de teatre que he vist, tant pel missatge que transmitia com per la bona estona que m'ha fet pasar. Un altre punt que m'ha agradat bastant ha estat la professionalitat dels actors que en ningún moment han sobreactuat i és una  cosa que t'agrada i que et fa enganxar-te més a l'obra. No tenc cap mena de comentari mtjanament negatiu. Tot el contrari. M'agradaria tornar-la a veure i els diré als meus pares el més aviat que pugui que la vagin a veure, perquè estic ben segura que els agradarà tant com a mi. Enhorabona!" (Aina Torrens)


" A mi, l' obra ,m'ha agradat molt. M'ha parescut molt original, la forma d'expressar el missatge i trob que els actors ho han fet molt bé. Quan he vist el decorat he vist que era molt poc... però al llarg de l'obra m'ha encantat com han sabut utilizar-lo. I sobretot, l'humor que s'ha posat al tema. Ha estat molt bé que al final poguéssim fer preguntes " (Clàudia Blanc)


" A més, m'ha encantat el missatge final del col.loqui: tu has de fer el que creus convenient. Tu ets responsable de tu mateix." (Anònim)


Llàstima que no hi hagin pogut assistir més alumnes nostres, però és que estam en plena setmana d'exàmens.

Enhorabona, Retorcíos!




 E
Gènere: Tragicomedia
Idi

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Hola, aquest blog és obert a les vostres opinions, sempre constructives. Salutacions