dissabte, 13 d’abril del 2013

Les llargues nits de Can Sales



Els alumnes de 2n de batx  varen poder veure a l'antic gimnàs del nostre centre el 12-abril-201, l'espectacle  titulat Les llargues nits de Can Sales, interpretat per les actrius Mercè Sancho de la Jordana, Rosa Serra i Francesca Vadel. La dramatúrgia i la direcció és de Toni Galmés.
L'obra recull els testimonis de tres dones supervivents a la presó de dones de Can Sales de Palma durant els anys immediats a la Guerra Civil, anys de respresàlies, d'acusacions, de morts i de fam. Entre les més de mil preses que passaren pel centre penitenciari, una de les que protagonitzaren un dels més tràgics successos fou la dirigent comunista d'origen extremeny, Matilde Landa.
A través d'aquests tres relats, es va desgranant la història de Matilde Landa, però també es fa un retrat del dia a dia i de les llargues nits que les dones passaren per Can Sales.
Com a fil conductor d'aquests relats, hi trobam el personatge de na Margalida Capellà, l'autora del llibre, que va fer una importantíssima tasca de recerca i recuperació dels testimonis vius, i a la qual ldevem aquest  valuós document per a la història de la repressió franquista a Mallorca.







1 comentari:

  1. Una obra molt interessant i molt ben representada per part de les actrius. Enhorabonaaa!

    ResponElimina

Hola, aquest blog és obert a les vostres opinions, sempre constructives. Salutacions